Kalau Salah Tolong Betulkan


Rasanya adalah dalam 4-5 entri di Elhaamy ni, berkenaan dengan teks pengacara majlis. Dan saya pasti ramai yang telah menggunakannya, dan mungkin telah diubahsuai untuk di'match'kan mengikut majlis2 tertentu. Saya tak kisah pun. Guna lah yek. Cuma, kalau boleh cubala check teks tu, maybe ada salah dari segi penggunaan tatabahasa. Sebab, ada orang komen teks-teks yang saya hasilkan tu, mengandungi sedikit kesalahan dari segi penggunaan tatabahasa yang betul. Yela, kali terakhir saya belajar Bahasa Malaysia masa SPM tahun 99. Dah 10 tahun berlalu. He3... Tentu ada yang berubah kan. Jadi, kalau perasan kat mana-mana yang salah tu tolongla betulkan yek. And jangan lupa bagitau saya, untuk penambahbaikan di masa hadapan....
Share on Google Plus

0 comments: