Di Persimpangan Dilema

Ini adalah entri pertama Elhaamy untuk bulan September ni. Fuh, tajuknya macam 'sesuatu' je. Macam tajuk lagu pun ada gak. Hehehe...
lk
Sebenarnya macam ni. Tengahari tadi saya dapat sms daripada sorang ustazah ni. Sama line ngan saya; seorang guru j-QAF. Mengajar di SK Bandar Tenggara (dulu saya pernah bersekolah di sini). Ustazah ni nak mohon bertukar ke Muar. And proses adalah secara tukar suka sama suka. So, di Muar, seorang ustazah pula nak mohon bertukar ke Kulai (Daerah saya ngan ustazah tu). And melalui proses tukar suka sama suka gak. Ustazah di Muar tu dah dapat sorang ustaz yang sanggup tukar suka sama suka. Tapi bukan ke Muar, ke sekolah SK Bandar Tenggara tu. Kira tiga serangkai la ni.
lk
Tapi, masalah belum settled lagi. Nak melibatkan empat serangkai lak. Saya la yang rangkai keempat tu. He3. Ustaz tu kalau leh, nak masuk sekolah saya and saya yang ke SK Bandar Tenggara tu. Sebabnya saya memang orang Bandar Tenggara, adik saya pun masih ada yang bersekolah di situ. And ustaz tu nak masuk sekolah saya, sebab zaujahnya pun mengajar di situ and kira dekat sikitla ngan kampung dia and senang nak hantar anak dia yang dijaga oleh ibunya.
lk
Saya belum bagi jawapan lagi. Di persimpangan dilema lak. Yela, sejak kali pertama posting di sekolah saya sekarang ni, tak penah terfikir pun nak tukar sekolah. Yela, lokasinya pun tak jauh sangat dari Bandar Tenggara, kampung saya tu. 10km jer. And saya pun lom kawin, masih stay ngan family. And saya pun selesa di sekolah sekarang. So, takder sebab nak mintak tukar.
lk
Tapi, kesianlak bila orang dah mengharap ni kan. Hari ni hari dia, manalah tau tiba hari saya nanti kan. Lagipun, kalau kita memberi kesenangan untuk orang lain, in sya Allah, Allah akan berikan kesenangan buat kita. Saya tengah fikirkan lagi ni. Memang tak sangka langsung, saya akan bertukar sekolah. Di sekolah lama pun, belum sah jawatan lagi. In sya Allah, saya akan berikan jawapan dalam masa terdekat ni... Mereka sedang menunggu jawapan dari saya. Macam tunggu jawapan merisikla lak. Hahahaha...
Share on Google Plus

0 comments: