Pongkam


Assalamu `alaikum, peace be upon you, salam sejahtera ke atas kamu.
lk
Pagi tadi saya ada sedikit perbincangan bersama rakan-rakan saya di UTM, Lai, Pey Shan dan Tee. Nama group kiteorang ni VTech, amacam ok tak nama tu? Hehehe... Kiteorang ada group assignment yang perlu disiapkan, yang perlu di'submit' minggu hadapan. So, kena lah diskus macamana nak buat kan.
lk
Lepas habis discussion tu kiteorang pegi lunch sama2 kat Arked Meranti; kat UTM jer. Saya selalu makan kat sini, bukan apa, sebab tak tau tempat lain, hehehe... Saya, Lai ngan Pey Shan je yang had lunch. Si Tee tu Vege, kebetulan gerai yang jual makanan Vege tak bukak lak.
lk
Lepas lunch tu, Tee ajak kiteorang pegi rumah dia, dekat jer ngan Giant Skudai. Konon2 macam ziarah sambutan Chinese New Year lah, hehehe... Tee hidangkan kiteorang limau pongkam, 1st time saya dengar nama limau ni, macam2 yer rupanya nama limau ni. Tee kata limau ni dari Taiwan. Gambarnyer kat atas tu. Limau tu memang besar. Saya tak pernah tengok limau sebesar tu sebelum ni, tak termasuk limau bali k. Rasanya manis, isinya memang tebal. Tq Tee. Siap bawa balik sebijik dengan pakej air 100 plus, heheheh... Gong Xi Fa Cai to all of u, my friends...
Share on Google Plus

4 comments:

kak ina kl said...

salam...akak suker tau bila CNY ni..suker makan limau yang kecik ataupun limau lokam...tak suker makan limau sunkist sebenarnya..masa nilah kena makan limau bebanyak sebelum nak tunggun CNY tahun depan.
akak taklah se glamour Redmummy..org biasa ajer..

Areef said...

Wsalam kak Ina,

Hehehe... memang kak ina, time cny nila banyak limau. ada yg dpt free pun. baik2 makan limau tu kak, jangan dpt masam, heheheh

akak glamer dgn gaya tersendiri. toksah bandingkan ngan org lain. akak tetap menjadi pojaan hatiku, hahahaha.... gurau je kak...

umi_e said...

Salam... bila musin CNY limau elok2 dan manis2 je kan...

* Please stop at our blog and do accept our special card as our most sincere gratitude and love for your support... Thanks & take care

~purrs & hugs~

Areef said...

Wsalam kak umi_e

Betul tu. Tapi, makan kena berpada2. sbb sekarang ni byk bahan chemical. sayur n buah2han pun consider as a bad food sbb byk guna chemical. kena lebih sikit nak bersihkan barulah consider as a good food.

u r welcome kak umie_e...