Lagu Tema Hari Guru 2010

GURU PEMBINA NEGARA BANGSA

Bersedia melangkah megah
Walaupun sukar baktiku curah
Demi mu ibu pertiwi
Sumpah ku lafaz janji kukota

Berikrar eratkan bangsa
Kukuhkan cinta kepada Negara
Berjasa terus berjasa
Menyebarkan ilmu tiada batasnya

Guru Pembina Negara Bangsa
Gagah perjuangkan visi Negara
Bangunkan jiwa yang pelbagai rupa
Demi agama dan nusa tercinta

Guru Pembina Negara Bangsa
Tetap unggul senadakan suara
Sehaluan menggapai matlamatnya
Cemerlang dan gemilangkan Malaysia

Pencipta Lagu : Khairulrizam bin Khalid
Pencipta Lirik : Ili Nurbahirah bt Baharudin
Pengubah Muzik : Marzuki bin Tambi

Sumber : Di sini.

10 comments :

Mia-Ina said...

tgh nak buat teks pengacara hari guru, ternampak entry lagu ni...hehe..muncul smgt lagi...

selamat hari guru cikgu

Areef said...

wah cikgu ina jd emcee tetap dah berpencen yer.sy dah lama tak jadi emcee.skrg dah tukar jd photographerlak.lgpun malas dah nak jadi emcee...

Mia-Ina said...

sy ni cikgu areef, dok sek kurang murid gred c...cikgu ada 13, murid 100 org je...so, tugas camera tu pun sy juga, pengacara pun sy gak,kdg2x semua keja nk kena msk backup..bak kata..kamera pun guna kamera sy & se1 cikgu golongan muda cam kami nie la...yg kena keja kuat..bak kata, lg single lg kena gerak ke depan,.,.hehe

sy cuba nk tlk jwtn MC ni..tp tue la...sape la nk volunteer kan..klu cikgu ada strategi camne nak lps diri, share la dgn sy...hehehe

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

hans said...

tingat cikgu aku menari waktu nyanyi lagu Guru Malaysia
hahaha

UmiDAnisH said...

heheh, teringat masa koir dulu..selamat hari guru

Areef said...

Areef to Cikgu Mia,

Bagusla tu cikgu... Buat sehabis baik n dgn hati yg ikhlas.in sya Allah akan dibalas Allah dengan kebaikan...

Buktikan yang cikgu KPLI ni bukan seperti yang diperkatakan... tak payahla sy bgtau apa yg diperkatakan tu kan.Cikgu Mia tentu tau kan...

Tahniah!

Areef said...

Areef to hapi,

Hello! have a nice day too... tq 4 visiting my blog...

Areef said...

to Hans...

Ada lagu Guru Malaysia versi dance ker, hehehe... Biasalah cikgu ni pun ada byk karenahnya... Still manusia biasa kan...

Areef said...

to UmiDanish...

Sedap ke suara tu, hehehe... Sori gurau jer... Anyway, tqvm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...