Digi iPhone 4 Me

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera.

Moga ceria-ceria selalu...

Entri ini khas untuk Digi Iphone4 Contest anjuran Nuffnang Malaysia. To all Nuffnangers boleh klik di sini untuk maklumat lanjut.

Untuk tugasan pertama, tajuknya ialah "Digi Iphone 4 Me".



Jom layan video yang telah saya hasilkan berkenaan dengan tajuk yang diberikan.



Untuk pengetahuan, dalam video ni saya nyanyi sendiri yer. Terpaksalah menebalkan muka terlalak terlolong semata-mata nak merakamkan lagu tu, hingga kedengaran seisi rumah dan jiran-jiran berdekatan, hehehe...

Jom kita check lirik lagunya yang saya ubahsuai daripada lagu asal "Sofea Jane" nyanyian Black Mentor.

~Digi iPhone4~

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau kan membuat hidupku penuh ceria
Walau di mana jua
Kau tetap bersama
Saat ingin ku layari
Dunia yang maya

Digi Iphone4 yang ku impi
Ingin sekali ku milik oh diri mu

Andai kau tahu
Sesungguh ku mahu
Mahukan diri mu tuk mendampingi ku
Kerana diri mu
Tak bisa tercalar
Kasarnya diri ku
Terhadap diri mu

Kau kan membuat hidup ku penuh ceria
Walau di mana jua
Kau tetap bersama
Saat ingin ku layari
Dunia yang maya

Digi Iphone4 yang ku impi
Ingin sekali ku milik oh diri mu

Andai kau tahu
Sesungguh ku mahu
Mahukan diri mu tuk mendampingi ku
Kerana diri mu
Tak bisa tercalar
Kasarnya diri ku
Terhadap diri mu

Kenapa banyak warna biru dan kuning ni? Dah tentulah warna rasmi Digi; "always the smarter choice".

Wish me all the best ya!
Share on Google Plus

11 comments:

mizzura said...

haha..sempat buat lagu lagi...

Areef said...

to mizzura,

saje menyumbangkan suara yg dh sedia sumbang tu, hehehe... tq sudi ziarah ke blog sy!

pirana_kecik said...

hihihi...dpt gak dgr azaref nyanyi,
suara dh ok tu..wish u all da best..

Areef said...

to cik pirana,

amacam best tak suara sy? hehehehe... tq, amiin...

pirana_kecik said...

mmm...msti r best..kl x,sy x puji lak kn..hehe..

Areef said...

to cik pirana,

puji ada makna ni, hehehe... anyway, tq!

dgr tak sy nyanyi ms jamuan ray ri tu... ala nyanyi ngan bdk2 jer...

pirana_kecik said...

puji ikhlas tau..xde udang sblk mee..hikhik..
ish,ms jamuan tu,msti r dgr azaref nyanyi.dr jauh cm trpggl jer nk tau suara sape yg nyanyi ngn bdk2 tu..rupa2nyer...dia...

Areef said...

to cik pirana,

mesti dari jauh dok tertanya2, sapelah yg tak sedar diri, suara macam katak dok nyanyi, hehehe...

pirana_kecik said...

katak??? ke putera katak??? mcm penah terdengar jer perkataan tu sblm nie..

Areef said...

to cik pirana,

ha ah macam pernah kudengar, tapi di mana ya? hehehe...

pirana_kecik said...

Biarlah Rahsia...mcm lagu Siti Nurhaliza tuu..hihi