A Few Minutes, Not A Few Seconds

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera
Salam petang Jumaat
Apa khabar semua?
Saya alhamdulillah sihat wal 'aafiyat

Dah 4 hari tak update blog
Nak kata malas, tak jugak
Nak kata takde idea, tak jugak
Nak kate takde mood, tak jugak
Sebenarnya, line internet nilah yang ntah apa masalahnya
Sejak cuti sekolah ni, slow mengalahkan siput, hehehe...
Punyalah lama nak page downloading
Kekadang tu
Sampai a few minutes...
Kalau a few seconds oklah lagi

Dah call Streamyx Customer Service
Dah buat segala bagai yang diarahkan
Technician pun dah datang rumah
And tukar splitter
Nampak adalah perubahan
Tapi tak lama

Yang lama tu
Macam saya cakap tulah...
Ambik masa yang lama untuk page downloading

Ada sesape yang agak-agak tau
Apa masalah sebenar line internet saya ni?
Boleh tolong share?
Sharing is caring kan?
Hehehe...
Share on Google Plus

4 comments:

IMANSHAH said...

salam

ingat bz buat tesis

sungguh....
lama kak tak dgr berita kamu

alhamdullilah. tmpt kak ok sahaja

wsalam cikgu iman,

sy belu mula menulis tesis lg... in sya allah akan mula menulis sem dpn...

kak ayu,

kan kita baru jupe ri tu... hehehe... tp yelah, di alam maya n realiti pasti tdk sama... kkdg tu kita hidup bersama entri2 yg ditulis... bila berjumpa di alam realiti rs seganlak...

ntahla kak... maybe, laptop sy ni pun dh berat sgt agaknya...