The Most Memorable Moment Contest


Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera
Dimulakan dengan kalimah tarhibiyyah
At-tahiyyah bi tahiyyatul Islam

Dengan lafaz yang mulia
BismilLahir RahmanirRahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Saya dengan rasa rendah dirinya ingin menganjurkan :
"The Most Memorable Moment Contest"

Tujuan saya menganjurkan contest ini
Adalah semata-mata untuk mempromosikan blog saya ini
Di samping untuk menambah kenalan 
Dalam kalangan rakan-rakan blogger di luar sana
Salam perkenalan, salam ukhwah dan salam persahabatan!

Bagaimanakah contest ini akan dijalankan :

Anda perlu upload sekeping gambar yang bertemakan
"The most memorable moment"
Tak kiralah samada ianya dalam mod sedih, gembira, menyayatkan hati dan sebagainya
Yang memberikan erti yang cukup bermakna buat hidup anda
Dan meninggalkan kenangan yang pasti sukar untuk dilupakan

Di bawah gambar tersebut pula perlu disertakan nukilan
Yang berkaitan dengan "the most memorable moment" tersebut
(Mengikut kreativiti masing-masing)
Tulislah dari lubuk hati yang ikhlas
Sebagai penzahiran rasa yang cukup mendalam

Syarat-syarat untuk menyertai contest ini :

Terbuka kepada semua blogger dalam dan luar negara
Contest ini bermula mulai jam 0900 malam 24 Januari 2011
Dan berakhir pada jam 0900 malam 06 Februari 2011
Keputusan in sya Allah akan diumumkan pada jam 0900 malam 09 Februari 2011
Hanya satu gambar sahaja yang akan dipertandingkan
Anda perlu menjadi salah satu subjek di dalam gambar tersebut
Perlu disertakan banner contest di atas di dalam entri penyertaan anda
Banner contest tersebut perlu dilinkkan ke entri ini
Tinggalkan link entri penyertaan anda pada bahagian komen di bawah entri ini
Jenis kamera bukan menjadi syarat
Anda juga boleh melakukan photo modification pada gambar yang dipertandingkan
(Namun, ia tidak termasuk di dalam elemen pemarkahan)
Teknik "super impose' adalah dilarang sama sekali
Pemarkahan akan diambilkira berdasarkan gambar yang cukup memberikan erti
Dan nukilan terbaik yang disisipkan bersama-sama gambar tersebut
Itu sahaja!

Hadiah yang ditawarkan :

Tempat pertama - bahan bacaan bernilai RM50
Tempat kedua - bahan bacaan bernilai RM30
Tempat ketiga - bahan bacaan bernilai RM20

Jumlah nilai keseluruhan hadiah yang ditawarkan adalah RM100 sahaja

Jika anda ada sebarang kemusykilan dan pertanyaan
Boleh diajukan terus pada komen di bawah entri ini
 Mailah pakat join ramai-ramai yer
Untuk itu, saya dahului 
Dengan ucapan terima kasih yang tidak terhingga

Contoh penyertaan :


Gambar ini dirakamkan ketika Majlis Pengumuman UPSR
Untuk calon UPSR Tahun 2010
SK LKTP Sungai Sayong, Kulaijaya, Johor
Pada 11 November 2010 yang lalu

Oh ayah!
Terbalas sudah segala keringatmu
Yang selama ini telah berkorban untuk kami anak-anakmu
Share on Google Plus

109 comments:

kak sokong contest awak..
insyallah...kak join..
semoga banyak penyertaan dr blogger yang lain..
all the best

ibuintan said...

nak cari gambarnya dulu...

to kak ayu,

tq kak, u r a supportive buddy!

tq kak sudi join... in sya allah, hopefully ramailah yg join... amiin...

to ibuintan,

cari jgn tak cari! hehehe... pasti ada kenangan yg cukup bermakna...

terima sudi jemput akak ek..kisah yang berlalu biarkan ianya pergi.

insyallah nak join...nak cari gambar yang kaw..kaw..kaw dulu ek

NzA said...

insyaAllah...kena cr pic dulu.....

hana said...

salam areef... tima kasih jemput akak join..... nanti akak buat link contest nih er kat n3 akak...

to kak ina,

sama2 kak... ianya mmg berlalu pergi tp sentiasa berkesan di hati...

wah, cari kak jgn tak cari... hehehe...

to kak nza,

in sya allah kak...

to kak hana...

w'salam... ni nak bg peluang org oversea join sama, hehehe...

kakchik said...

assalamualaikum areef. terim akasih menjemput kakchik menyertai contest ni. insyaallah kakchik fikirkan dulu sempat atau tidak dan ada gambar yang sesuai atau tak. semoga ramai yang akan menyertainya.

FareedSairi said...

Ok Abg Areef, Saya dah Join :)terima kasih sudi jemput.hehe

http://www.furdunesia.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

w'salam kak chik,

u r welcome... if kak chik berkelapangan lehlah join yer... selamat mencuba!

fareed,

u r welcome...

tqvm sudi join contest ni... wish u all the best! in sya allah...

hysman said...

kwn cari gambo2nyer dulu..
hehe....
byk.......hhuhu

to hysman...

takpe man, ada masa lagi ni...

Cik Jue said...

salam
saya dah join..

http://jueannacontest.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contset.html

w'salam,

tq cik jue... sy baru promot contest ni kat blog cikjue lps cikjue follow blog sy...

tengok2 cik jue dah join dah...

hopefully ada rezeki tuk cik jue yer...

mummysyafie said...

salam areef..akak kena cari gambar dulu. insyallah..kalau sempat akak join k. gud luck..

w'salam mummysyafie,

tkpe kak, if berkelapangan lehlah join...

pirana_kecik said...

kalo xde gmbr,tp nk join jgk...leh ke??

cik pirana,

takde gambar camner nak join... blog pun cik pirana tkde... apa kata cik pirana wat blog, leh sy ajarkan, hehehe...

Adlan Solis said...

ok laa..tak nak menghampakan anda..saya join^^

http://adlansolis.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

eqbalzack said...

salam...menarik contest ni...

asalamualaikum areef...thanks jemput..insyaAllah.. nanti nana try carik dulu pic2 yang menarik k.. hehe.. salam perkenalan.. :)

tq adlan to be supportive...

gud luck ya!

wsalam bro eqbal,

jomlah join yer...

w'salam nana,

u r welcome...

in sya allah, ada kelapangan joinlah yer...

Cute MuM said...

Cute Mum dah join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

TQ

Tq cute mum sudi join contest ni...

moga ada rezeki tuk mng yer...

Salam..
Saya join juge...
=D

http://b0lat.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

to Mardhiyyah,

wsalam...

tq, sy amat menghargai penyertaan anda...

wish u all the best ya!

Syafiq Rosli said...

huhu..thank 4 invitation..

to Syafiq Rosli,

u r welcome!

pirana_kecik said...

Btlke nk ajr sy wat blog??hurm...best jgk 2.ble nk stat kls??serius ke main2 nie...hee B-)

IMANSHAH said...

http://www.abgshah.com/2011/01/most-memoroble-moment.html

saya dah join

cikgu iman,

tq sudi join contest ni...

wish u all the best ya...

Syima Emi said...

As salam

saya join

http://petaibududurian.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

tq

to syima emi,

w'salam...

tq sudi join contest ni...

wish u best of luck!

LyNMafia80 said...

Assalamualaikum,
done join the contest(^_~)v

http://lynmafia80-tentangaku.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

w'salam...

tqvm for joining this contest!

wish u all the best...

adol ihsan said...

assalamualaikum ..

saya berminat utk menyertai contest ini.

http://adolihsan.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

.. :)

rafran said...

join

http://im2gether.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest-sesuatu.html

w'salam adol ihsan,

sy menghargai kesudian anda menyertai contest ni... tqvm!

wish u all the best ya...

to rafran...

tqvm for joining!

wish u all the best...

Nana said...

join
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

to nana,

tq for joining!

wish u all the best!

eb ezrin2 said...

nak join
link:
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html
tq
id: eb ezrin
will b back 2 polo u @ 5
Tq

to eb ezrin2

tq sudi join...

wish u all the best...

mizz_aainaa said...

ingin mencuba nasib..

http://aainaa4a.blogspot.com/2011/01/most-memorable-moment-contest.html

to mizz_aainaa

tq sudi join!

all the best!

salam...
baru nak join..;)

http://mynotiey.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

w'salam...

tq sudi join contest ni...

all the best yer...

salam malam rabu cikgu azreef

kak ayu join yer...
http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest-blogger.html

syukur.....ramai kawan2 pakat join contest awak.....all the best cikgu!!!

w'salam kak ayu,

tqvm sudi join...

kak ayu yg byk menyokong blog sy selama kita kenal ni...

alhamdulillah, sejak buat contest ni ramai kwn baru, cuma belum smpt nak lbh berkenalan...

rajin kau promosi blog ya. IM tak cukup masa untuk itu..

to IM,

sy sbnrny tak rajin IM. tu yg wat contest ni, supaya ramai org join, blh dpt hadiah n boleh kenal blog sy...

sy promot blog sy ni, bkn utk org kenal sy, tp kenal blog sy, hehehe... supaya apa yg kongsikan dpt dikongsi bersama yg lain...

eqbalzack said...

inyaAllah, saya cuba cari gambar2 yg menarik utk contest ni nnt...

to eqbalzack,

tqvm...

eddy syrol said...

dah join n polow :-)

http://eddysyrol.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

Miss Ran said...

sokong anda..da follow

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

to eddy syrol,

tq sudi join contest ni...

semoga berjaya!

to Miss Ran,

tq sudi menyokong contest ni, sy amat menghargainya...

semoga berjaya ya!

saya dah join:-

http://fasyafrina.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

tq

salam..dah join,,,

http://tatnenasflavor.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

tnks hijrah..gong xi fa cai!!

to lya mama asya,

tq sudi join!

good luck!

to tatnenas flovor,

w'salam...

tq sudi join...

good luck!

AziE-rAh said...

Salam...
Saya join yer... Memenuhi jemputan tn tanah... :)
Thanks atas jemputan...
Ni link nya...
http://mawar-ayu.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

wsalam azie-rah

w'salam...

sama2...

tq sudi join...

semoga berjaya!

sissyira said...

salam

terima kasih kerana menginvite sy joint contest ni,, memang ada pic y ada momentnya yang tersendiri, namun jika saya wajib mempublishkan pic saya, saya minta maaf, saya tidak boleh menyertainya ...terima kasih =)

w'salam sissyira...

sama2...

camnih, klu gambar awak takde dlm photo tu pun tkpe, yg penting awak terlibat secara langsung dengan moment tu...

Ayuni said...

http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment.html

to ayuni,

tq sudi join contest ni...

good luck!

etykus said...

banyak sangat gamba kenangan. xsanggup nak pilih. hehe. gud luck :)

to etykus...

pilih jgn tak pilih, hehehe...

if berkelapangan, jomlah join yer...

etykus said...

insyAllah walaupun rasenye cm xmenang. hehe :)

to etykus...

jgn cepat mengalah, belum cuba belum tahu... cewah, cam pakar motivasi lak, hehehe...

HadifaR_R said...

Salam...
Entry dah siap...

http://rrsaid.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

to hadifar-r

w'salam...

alhamdulillah...

tq ye sudi join!

saya join :)

http://chanteksukekacak.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

salam....


dyba join....


http://sweetdyba.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment.html


mekaceh...dan salam kenal :)

salam..sy dh join..=)

http://queraizacullen.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

to siti nadzirah,

tq sudi join!

semoga berjaya ya!

to dyba gula-gula,

w'salam...

tq sudi join...

good luck!

salam kenal dr sy gak...

to queraiza qullen,

w'salam...

tq sudi join!

good luck...

Assalammualaikum...

saya dah join...

http://bidadaricenta.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

wsalam...

tq sudi join...

semoga berjaya!

saya turut serta

id followers: my shaizhar blog contest

my entry:

http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contes.html

to shaizhar,

tq sudi join contest ni...

wish u best of luck...

Afzainizam said...

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Saya menyeru kepada semua sahabat untuk sama-sama kita berdoa bagi keselamatan dan kesejahteraan para pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir.Semoga Allah swt melindungi mereka semua dari segala malapetaka dan bahaya
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Mama Zharfan said...

salam

me join yer

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

to afzainizam,

in sya allah, amiin...

to Mama Zharfan,

w'salam...

tq sudi join...

smg berjaya!

Miza Yusof said...

salam. miza join,

id follower: miza yusof

link: http://haycontest.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment.html

Nice contest.

Kali ni saya tak dapt join la. Lain kali ek.

Good Luck to you ;-)

N Athirah said...

join

http://nathirah.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment.html

ibuayahdamia said...

salam perkenalan..

saya join yer..

feel free to visit:

http://cuba-cuba-contest.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

tq..

h A n Y S said...

hanys join..;)

http://contestshanysapek.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

to miza yusof,

w'salam...

tq sudi join... good luck!

to shashacatering,

tq... tkpe, in sya allah lain kali leh join, tq sudi singgah blog sy...

to N Athirah,

tq sudi join...

wish u all the best!

to ibuayahdamia,

salam perkenalan kembali...

tq sudi join...

smg berjaya...

to hanys,

tq sudi join...

wish u best of luck!

cikpuanhady said...

Salam..me join..entri autopublish jam 4.39 petang nanti..

id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

kalau link tak valid pas tarikh publish, gitau ek..thanks..

to cikpuanhady,

w'salam...

tq sudi join... ok, nanti sy akan update yer...

smg berjaya!

Nida said...

As-salam

Kak Nida ingin mencuba, moga ada rezeki buat kami sekeluarga..ameeennn

http://along-nidar.blogspot.com/2011/02/most-memorable-moment-contest.html

id: Nida

Hayatilah rentetan secebis kenangan bersama dia yang bernama ibu...tq

w'salam kak nida,

in sya allah kak, amiin...

tq ya sudi join contest ni...

smg berjaya!

FareedSairi said...

wah!ramainya dah join! hehehe

to fareed,

alhamdulillah, kira puas hatilah dgn jumlah penyertaan tu... in sya allah ada rezeki tuk fareed nanti...