Segmen : Jom Syok Sendiri


Korang ingat, En. Ben Ashaari je ke yang diinterview wartawan?
Saya pun adalah wartawan nak interview
Wartawan mana yer?
Wartawan mana lagi?
En. Ben Ashaari tulah yang jadi wartawannya...
Masuk majalah mana?
Majalah mana lagi?
Majalah "Jom Syok Sendiri" tulah
Hehehe...

Ok, jom kita check it out soalan-soalan yang telah diajukan

Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini?
Boleh, apa salahnya... Areef nama glamourku, hehehe...
 
Kenapakah anda memilih nama tersebut? 
My real name is Azaref... So, to be easy just call me Areef

Kenapa anda berblogging?
Just to sharing
Sharing is caring!

Siapakah pemberi semangat anda?
Diri sendiri

Sudah berapa lamakah anda berblogging?
2 years 5 months 4 weeks and 2 days
 
Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini?
Erm, ramai sangat!
Not sure whose be the best idol for me...

Kenangan manis anda dalam dunia blogging?
Dapat join bloggers gathering di teratak Cik Mat Gebu
lk
Kenangan pahit anda dalam dunia blogging?
Tidak dapat mengupdate entri baru
Walaupun semangat sedang berkobar-kobar
Kerana tiada internet connection
Dek kerana lewat menjelaskan bil, hehehe...
lk
Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini?
Dapat kekal berblogging sehingga kini
 
Selain berblog, apakah minat anda?
Fotografi
lk
Bagaimana anda membahagikan masa anda di antara berblog dengan aktiviti yang lain
Walaupun berblogging ini menjadi minat utama saya, namun saya perlu mengutamakan
Yang lebih utama daripada yang utama
Kerana yang lebih utama itu
Lebih utama daripada yang utama
So, kalau ada sesuatu yang lebih utama daripada berblogging
Terpaksalah utamakan yang lebih utama tu dahulu
Berapa banyak utama dah, hehehe...

Pendapat anda mengenai dunia blog di Malaysia ini
Bagus
Masing-masing tampil dengan idea, style dan konsep yang tersendiri
No copycat!

Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri
Be yourself!
Be honest, be sincere!

Sesi photoshoot yang telah diadakan
Di Teluk Danga, Johor Bharu
Hehehe...
Share on Google Plus

10 comments:

NzA said...

ni lagi canggih....1 dunia boleh baca nie.....hi.

to kak nza,

mmg canngih kak, tak payah beli majalah kat kedai, tp ni syok sendiri punya maaaaa... hihihihi...

tq kak rajin singgah blog sy ni...

i'm so so appreciated it!

salam ziarah n salam perkenalan..
apa rasanya d temuramah oleh wartawan?? best ke??haha..
saya pun join.. mai singgah blog saya ek n follow blog saya ek.. saya dah follow blog awak

w'salam...

salam perkenalan kembali...

tq sudi singgah blog sy...

mestilah teruja, dahlah interview kol 1 lbh pagi, hehehe...

tq sudi follow blog sy...

mie said...

tu dia!!
majalah terbaru ni..
eheheee

to mie,

jangan lupa dptkan majalah ni dipasaran nanti tau!

jgn lepaskan peluang, nanti melepas, hehehe...

tq sudi singgah sini...

Huszaini said...

Tahniah yer!

to huszaini,

tahniah kerana berjaya syok sendiri yer, hehehe...

anyway, tq sudi singgah blog sy...

hahah kenangan pahit yang sungguh memilukan . tak bayar bil lak ek . huhu :)

to Nadhirah-Chan,

hehehe, mmg sungguh memilukan n memalukan, hehehehe...