Piknik @ Teluk Buih, Mersing

Pada Sabtu, 04 Jun 2011 yang lalu
Saya telah membawa family pergi berkelah
Ke Teluk Buih, Mersing, Johor
Actually, baru kali pertama saya dengar nama Teluk Buih ni
Tu pun seorang rakan FB yang bagitau
Kalau jalan nak ke Pantai Air Papan tu
Kita akan jumpa dulu simpang ke Teluk Buih ni
Tapi, rasanya Teluk Buih ni lebih terkenal dengan nama Fishing Bay Resort

Anyway, in my opinion
Best gaklah gi berkelah kat Teluk Buih ni
Pantainya bersih, airnya jernih je...
Then tak takut sangat nak mandi 
Berbanding kalau gi mandi-manda kat pantai tu
Yelah, hanya sekadar teluk je kan

Actually, kemudahan disediakan untuk pengunjung resort
Tapi as pengunjung pantai boleh gaklah 
Kalau sekadar nak tumpang toilet dan bilik mandi
Then, parking agak terhad untuk pengunjung pantai
Untuk kaki pancing, ada disediakan kemudahan dan port untuk memancing
Tapi port memancing tu bukan dalam kawasan mandi-manda ni yer
(Saya tak sempat singgah pun, sebab masa nak balik
Baru perasan port memancing tu)
Then, kalau nak berjungle trekking
Bolehlah dok panjat Bukit Tonggek, hehehe....

Ok, nak tahu lebih lanjut
Boleh klik di sini dan di sini


Belangkas

Nasi lemak power prepared by my mother


Kawasan resort

Exit dari Bukit Tonggek




Share on Google Plus

7 comments:

lain kali ajak eh.. mcm best! haha!!

to benedict,

jom3x, hehehehe... mmg best pun... mersing byk lg tau tpt best...

cahaya said...

salam,
juz nk tye teluk buih tu jauh tak dari bandr mersing??
sebb cm berminat nk pg tp pergi naik bas jer..from jb ..
hope leh bgthu hee

to cahaya,

tk jauh sgt dr bdr mersing... teluk buih ni jalan nak ke pantai air papan... otw ke air papan tu ada simpang... tp klu naik bas, kena naik teksilah kot klu nak gi teluk buih ni...

Nufa Farah said...

saya baru nk pergi ari ni..hope cuace ok laa

@Nufa Farah

mesti seronok kan...

Anonymous said...

Cuaca ok x