Air Serai Berlimau



Resepi diperoleh di sini
Jemput minum :)
Share on Google Plus

9 comments:

padlie said...

wah, macam best.. leh try ni..

Sunah Sakura said...

erkk...sedap ke serai...

to padlie,

mmg best pun lega je lps minum... tryla!

to sunah,

cubalah, sy pun ms nak buat tu teragak2, tp bila dh minum, sedap... :)

Dulu selalu order kat Ole2 Bali @ Sunway Pyramid.. nama dia lemon-grass-mojito... dia letak sprite + lemongrass (Ketuk) + lemon slice + daun pudina.. mmg sedapss...

unfortunately.... my fren is a Chinese dia ckp rasa macam alcohol drink.. summore nama dia mojito... ttb seramm.. masa tuh tataw plak mojito adalh alcohol.. mcm pina colada kat Tony Romas it replace the alcohol with sumthin else..mmg dah tanya..

by rite takkan nak letak alcohol kan...kejam la tuh x letak dlm senarai non-halal.

lagi haru that nite table kat depan serve a group of mat saleh with beer complement with their dinner... terus hilang selera.. lepas2 tu x pegi dah situ..

cuba try buat mcm tuh..jgn la letak rum.. :D

Refer: http://www.jamieoliver.com/recipes/other-recipes/lemon-grass-mojito

@xiM said...

erkkkkk apa rasanya..macam ngeri jek..heheee

to LIBL,

better buat sendiri, in sya allah dijamin halal, bahan2ny amik sekeliling rmh je :)

to axim,

tryla... menyegarkan... rasa limau, then serai tu bau wangi :)

NzA said...

nmpk best..boleh cuba nie...