Berani Buat, Berani Ngakulah!

Eh, nape sentap-sentap ni? 
Just to be cool ya... :)
Saje je nak bikin panas, hehehe...
Actually, just nak tunjuk kerepek 'ngaku' kat bawah ni...
Ngaku @ arrowhead @ sengkuang Cina

Pernah baca pasal kerepek ngaku ni kat blog Kak Nor Secubit Garam
Then, hari Rabu lepas terpandanglah ngaku ni kat Econsave
So, belilah sikit nak cuba, try, acu, test buat kerepek ngaku ni...
Then, hari ni baru berkesempatan nak me'ngaku' ni
Hasilnya, memang marvellous!!!
Rasa pahit, manis, masin dan sedikit berlemak
Ada sikit-sikit rasa macam kerepek keladi selatah


Ngaku @ arrowhead @ sengkuang Cina


Ngaku yang telah dibersihkan


Disagat...


Digoreng sehinga kekuningan
Saya tak letak pun garam atau sebarang perasa...


Dan, inilah hasilnya... :)

14 comments :

IMANSHAH said...

oooo ngaku namanya

Norsalmi said...

Nak ngaku ni.. memang tak tau yang sengkuang cina ni blh buat kerepek.. Nasib baik jengah ke sini..

Nur-nba said...

Teringinnya nak merasa kerepek ngaku ni..

logorithm said...

Ingatkan gaduh ngan saper lah... hehe...

Ngaku memang sedap dan sekarang dah jadik satu kemestian semasa perayaan Tahun Baru Cina.

kaklong said...

wah,sedap nampak nya...


tapi cukup malas nak kopek kulit ngaku ni..huhuhuhu!

ekinashikin said...

mcm sedap..nk try lah nti

Areef Ibn Naim said...

to cikgu iman,

gitulah namanya...

Areef Ibn Naim said...

to kak norsalmi,

sy pun tk tau... tau dr blog masak2 kak nor secubit garam...

Areef Ibn Naim said...

to nur-nba,

tryla wat... sy try wat ni satu family sy suka... :)

Areef Ibn Naim said...

to logorith,

saje bikin panas :)

u mesti biasa makan ngaku ni kan...

Areef Ibn Naim said...

to kak long,

mmg sedap... sy kopek sikit2 jer...

Areef Ibn Naim said...

to ekina,

cuba jgn tak cuba :)

aDisH.sHidA said...

mesti sedap kan.....NGAKU yer

Areef Ibn Naim said...

to adish shida,

mmg sy ngaku mmg sedap, hehehe... adik sy yg pemilih makan tu leh suruh wat sekali lg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...