Jom Skodeng!

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera. Selamat malam semua :) Jom skodeng! Hah nak skodeng siapa ni? Hehehe... Ni hah saya nak ajak skodeng kak Ayu empunya blog Citarasa Rinduan yang mengusahakan sebuah kedai makan yang juga diberikan nama Citarasa Rinduan (tapi kalau saya, biasa panggil kedai arwah Hamis je). Bukan skodeng di tempat-tempat yang tak sepatutnya ya. Tapi di dapur Citarasa Rinduan...

Actually, ada satu pagi Sabtu tu saya ada aktiviti di sekolah. So, sebelum ke sekolah saya gi breakfast di Citarasa Rinduan ni dulu. Masa nak pilih makanan tu, saya tak perasan yang kak Ayu ni tengah memasak di dapur. Tetiba ada orang sapa saya, "Cikguuu!!!". Lah, kak Ayu rupanya tengah bersilat kat dapur, hehehe... Actually, first time saya nampak live kak Ayu ni tengah memasak tau. Hehehe...


See betul tak saya cakap kak Ayu tengah bersilat kat dapur. Yelah, masa saya snap gambar candid ni kak Ayu siap angkat sudip lagi tau. Nasib tak kena kejar ngan sudip tu, kihkihkih... Sori, gambar blur dek aura libasan sudip berapi tu, hahaha...


Nilah yang saya pilih untuk breakfast pagi tu. Nasi lemak bersama telur goreng dan sambal goreng beserta nescafe tarik. Masa saya sampai, sambal goreng tu baru je keluar dari kuali tau. Lauk sambal goreng ni memang pilihan saya kalau bila-bila singgah ke Citarasa Rinduan ni.


Kasi close-up sikit. Ada sesape yang terliur tak? Hehehe... Nyum, nyum, nyum... Kalau sesape yang terliur tu jemputlah ke Citarasa Rinduan ye. Saya belanja ok, tapi kak Ayu yang bayarkan... Jangan marah! Hehehe...
Share on Google Plus

36 comments:

Zulfadly said...

lama x makan sambal goreng mcm tu, huhu

Yong Zahura said...

salam...

ni kedai yang kat belakang stesen minyak tu, kan?

rasa macam kenal kaunter tu. hehe.

to zulfadly,

Sambal ni mmg my fav :-) suka gak ek?

to yong zahura,

W'salam...
Betullah tu...
Maklumlah penah kursus di pkg sg. Sayong :-)

Yong Zahura said...

ahaha...
ingat eh?

tapi kedai tu memang sedap...

suka sbb ada lauk feveret saya jugak, ikan keli..

hehe..

to yong zahura,

ingat lagilah, hehehe...

wah, bangga kak ayu ni baca ada org puji kedai dia, hehehe...

Yong Zahura said...

hehe.. memang dia wajar bangga.

sebab kualiti masakan dia memang best.

huhu.. rindu pulak dengan masakan dia...

teh ais pun sedapp....

assalmualaikum,
selamat pagi dan salam 1 rejab..

terharunya hati ini,.
terima kasih berlori dik....

mujur itu libasan sudip, kalau libasan ikan.. tertutup muka...


terima kasih buat pengomen Zul dan Yong, dan terima kasih buat blogger cikgu azref, hanya Allah yang tahu betapa gembiranya hati bila dapat memasak, menjual untuk pelanggan CR...

gadisBunga said...

isk. buat org puasa terliur. dosa tau! :p

sampai sekarang masih tak dapat merasa masakan di CR... teringinnnyaaaaaaaaaaa

[PCL] said...

dah tanya ayu...then terjah sini, betol pnya skodeng..!!.meh skodeng pcl lak ...

Alin Marlini said...

mesti Ayu malu giler tuh...hehehe

ieda said...

ekekek sib baik sudip x naik melayang yee .. ;)
nasi lemak tuu bikin akk lapar lah dik ;)

untung dpt merasa masakan ayu....

akuzle ayu said...

Geramnyer nk terjah CR..

Kakzakie said...

Oh inilah yg Ayu dok kata ada org skodeng dia hihi...

kenapalah kedai citarasa rinduan jauh sangat , kalau dekat mau hari hari datang nie ..hehe

Maya Mayana said...

nanti nk singgahla CR...salam kenal :)

anyss said...

Assalamualaikum,
Fuhhhhh sedapnya nasi lemak. Ayam goreng pedas tak de ke?

Sunah Sakura said...

ya Allah...sedapnya nasi lemak tu... =.=

@Yong Zahura

mehlah dtg sg. sayong lagi :)

@Citarasa Rinduan

w'salam kak ayu...
salam rejab kembali :)

tulah, ikan mayong ke kan, hahaha...

kak, yong zahura tu penah makan kat kedai akak ms dia kursus di pkg sg. sayong...

@gadisBunga

erk, sape suruh tgk... lain kali tgk sebelah mata je, hehehe...

@Sari Yusa Ibrahim

sy wakil kak ayu menjemput kak sari sekeluarga ke CR yer, hehehe...

@[PCL]

erm, nak skodeng pcl di mana pula yer, hehehe...

@Alin Marlini

kak ayu suka sbnrny, kihkih...

@ieda

tulah, takut tk sempat elak je, heheh... erm, jemput kak, hehehe...

@mama maman aka yana

jemputlah dtg cr, macam2 adaaaaa :)

@akuzle ayu

sila geram yer, hehehe...

@Kakzakie

skodeng bersopan je, hehehe...

@Sha HomeMade Cake n Choc

erm, mimpikan je, hehehe...

@Maya Mayana

jemput3x... salam kenal kembali :)

@anyss

w'salam...
erm, mmg sodap menjilat jari, hehehe...

@Sunah Sakura

memang sedap sunah... sunah bila mau mampir ke CR :)

aDisH.sHidA said...

sedap nya..ntah bila la dapat merasa makanan di CR nie....

@aDisH.sHidA

mehla dtg johor lg.. ke nak jd org johor kan, hehehe... nnti lehla makan kt CR...