AlhamdulilLah Selamat Pergi dan Kembali

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera. Apa khabar semua? Arju lakum bissihah (saya harap anda semuanya sihat). In sya Allah... Actually, saya baru jer pulang bercuti... Cuti-cuti Malaysia ke Negeri-Negeri belah Utagha :) Pegi sorang jer ke? Dok aih... Satu rombongan Cik Kiah dok pi sama, hehehe... Actually, percutian ni dianjurkan oleh Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan di sekolah saya. Anjuran jer yer, tapi fulusnya sendiri tanggunglah, hehehe... Dok bawa family pi sama, almaklumlah kami memang belum pernah jejak Negeri-Negeri belah Utagha ni...

Perjalanan kami bermula pada hari Ahad/ 27 Mei 2012. Berkumpul di sekolah seawal jam 2.00 petang sebelum meneruskan perjalanan ke Parit Bengkok, Batu Pahat bagi menghadiri majlis walimah sahabat sekerja kami. Dua-dua sama bertugas di sekolah kami ni. Selesai menghadiri majlis ni, terus menuju ke Kuala Perlis untuk menaiki feri ke Pulau Mahsuri; Langkawi. Lebih 12 jam gak nak sampai tu. Puas tidur dalam bas, hehehe... Berada di Pulau Langkawi selama 2 malam sebelum perjalanan diteruskan ke Padang Besar, Perlis+Jitra, Kedah+Pulau Pinang. AlhamdulilLah, selamat tiba kembali ke sekolah pada jam 10.00 pagi Khamis/31 Mei 2012.

AlhamdulilLah, 5 hari perjalanan yang cukup indah. Memang puas sangat... Puas jalan-jalan, puas tidur dalam bas dan yang paling penting puas melontar fulus, hehehe... Seronok pi jalan ramai-ramai ni. Ibarat sebuah keluarga besar. Boss kami bersama isterinya pun join sama. Walaupun ada beberapa tempat yang tidak sempat untuk kami lawati, tapi AlhamdulilLah memang tak rasa ralat langsung dok join lawatan ni. La ni kemas pun dah, then dok agih-agihkan apa yang patut dan dok mengira baki-baki fulus yang masih bersisa, hehehe... Lepas ni, kami plan nak gi bercuti ke Negeri Di bawah Bayu pula... Erm, harap-harap ianya akan terlaksana, amiin... Erm, story pasal percutian ni, nanti-nantilah saya update yer. Tunggu :)

Saya di puncak Gunung Mat Chincang, Pulau Langkawi
Share on Google Plus

10 comments:

Kami mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah, hutang selesai. Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul..

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.


Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR.... Yakin dan percayalah, anda tak rugi apa2 jika bg peluang kpd PR malah untung..



Jika adik2 semua tak yakin, buktikan video dibawah adalah tidak benar

http://www.youtube.com/watch?v=TtEnNzCwXCk&feature=player_embedded

Mohon Adik2 Semua Lari Dari Puteri Dan Pemuda UMNO. 4 juta anak2 muda perlu lari segera tanpa perlu berdolak dalik. Pergerakkan Puteri Dan Pemuda UMNO Bakal Dibubarkan Sebelum PRU Ke-13. Perjuangan mereka sudah tidak betul. Mereka hanya pandai menerapkan budaya samseng kepada adik2 semua. Lihat sendiri BUKTI di bawah jika tak percaya..

BUKTI * (MESTI TONTON)



~ Orang Muda Geng Kita - Usaha Dengan Doa ~



~Pergerakan Pemuda Dan Puteri UMNO Terengganu Pergerakan TerBODOH Sepanjang ZAMAN~
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196

5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1




p/s: copy, paste & edit dari 'Adik Sayang'

@Kump. Abang2 Keluar UMNO

undi adalah rahsia :) tp jgn risau pasti akan mengundi parti yg terbaik, yg memperjuangkan perpaduan dan meletakkan islam sbg sumber perundangan :) tq :)

gadisBunga said...

saya baruuu je balik dari utara semalam. sempat tembak sunrise sawah padi dan almost sunset (bukan sunset) kat tepi pantai je..

cantik kan utara? hihi.

saya org kedah, tapi langkawi pun x penah sampai lagi. gunung jerai pun tak penah sampai lagi.

Kakzakie said...

Dah balik baru khabarkan ye cikgu. Takut kakak kirimlah tu ye...

Fulus banyak lagi tu yg plan nak ke Negeri Bawah Bayu pulak ye..

@gadisBunga

oo cheq org kedah naa.. sy smpt snap gambar dr dalam bas je, hehehe...

mmg cantik, sejuk je mata memandang...

ala, mcm sylah dok jb ni after 28yrs bru jejak kaki ke spore :)

@Kakzakie

hehehe... kak, almaklumlah blog tenggelam timbul ni... klu kak nk pesan coklat leh dipertimbangkan... tp klu pinggan mangkuk minta maaflah, ish susah nak angkat, hehehe...

taklah, nak gi sabah tu tuk cuti sekolah thn dpn... :)

aDisH.sHidA said...

cheq mmg orang utara...nanti mai la kedah lagi...cheq bawak p gunung jerai, muzium padi..sunah pun dah p tempat2 tu...hehee

Papa-NtiQ said...

Hi Areef...wah seronok nye dia!...nampak bergaya jer tu bergambar tak takut ke masa naik cable car hehe....saya baru sekali jer gi Kedah/Langkawi so nak kene pegi semula nih rase...

@aDisH.sHidA

mmg nak pi lagi... wah, bestlah dah ada tourist guide :)

@Papa-NtiQ

hi papa ntiq,

erm, seronok... erm, to be honest takut gak, hahaha... erm, sy pun klu ada rezeki nak gi lagi...