Anda Pernah Lihat?


Ikan todak, tulangnya bewarna hijau...
Terkejut jugak bila kali pertama melihatnya
Actually, ni masa lunch kat kantin sekolah pagi tadi
Masa pilih lauk tu, saya ingat ni ikan patin
Then, pembantu kantin tu beritahu ni ikan kacang
Bila duduk je, dok nampak sisa ikan ni dalam pinggan member
Masa tu, baru tahu yang tulang ikan ni bewarna hijau
Rasa seriau gak nak makan
Tapi, tengok member lain makan licin je, hehehe...
Then, member saya beritahu yang ni ikan todak and tulangnya memang bewarna hijau
Erm, sedap gak rasanya... Isinya tebal...


Hah, yang kat atas ni ikan apa pulak ye?
Saya snap kat Pasar Tani di kawasan perumahan saya minggu lepas
Erm, lupa pulak nak tanya penjual tu nama ikan ni
Tapi, ada pakcik-pakcik kat situ buat lawak, depa kata ni ikan dugong :)
Share on Google Plus

6 comments:

dugong?..

oh tidakkkkkkkkkk

tulang hijau - macam alien. hahaha!

@Citarasa Rinduan

pakcik2 yg sama beli ikan tulah yg buat lawak :)

@gadisBunga™

tulah, mcm2 kesimpulan yg dorang buat, toksidla, algalah... :)

tp, mmg warna hijau rupanya...

aDisH.sHidA said...

cerita jugak dengan family tentang tulang ikan todak nie..siap main teka2 lagi..hehhee

eh eh ikan tu pernah gak shda jumpa.tapi terlupa la nama ikan nya..pernah la kat pasar malam tu..shda dok tanya mak nie ikan apa nie ikan apa..sampaikan adik jual ikan suruh ambik gambar...malu plak nak ambik time tu

aDisH.sHidA said...

shida siap main teka2 lagi dengan family...tanya dorang ikan todak tulang nya wana apa...hahaha.

eh eh ikan tu mcm kenal dan pernah tengok tp terlupa la hehee