Jom Join Contest : Fotografi - Ceriakan Hidupmu!

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera. Erm, lama rasanya saya tak menganjurkan sebarang contest atau giveaway. Tetiba hati ni berbicara - "Nak anjurkan contestlah". So, tengah datang semangat ni, takleh dok tangguh-tangguh. Karang kena nyanyi lagu "Semangat yang Hilang" by XPDC pulak, hehehe... So, dengan lafaz yang mulia; Bismillahir Rahmaanir Rahiim, saya membuka tirai Contest - Fotografi Ceriakan Hidupmu!


Bagaimana contest ini akan dijalankan? 

Anda hanya perlu memuatnaik foto yang bertemakan "Ceria" di dalam entri yang bertajuk "Jom Join Contest : Fotografi - Ceriakan Hidupmu!" . Di bawah foto tersebut, sertakan penerangan ringkas/ caption tentang gambar yang anda pertandingkan tu. Mudah je kan? Contohnya seperti di bawah :

Seusai sesi fotografi akhir tahun. Ada je yang mengejar paparazzi...
Paparazzi dah tak boleh cari makan, hehehe...

Ok, syarat-syaratnya pula...
  • Terbuka kepada semua blogger sahaja. Kalau anda tiada blog, silalah bina blog masing-masing ye :)
  • Contest ini bermula pada jam 1.00 pagi, 30 November 2012 dan berakhir pada jam 11.00 malam, 9 Disember 2012 16 Disember 2012
  • Keputusan in syaa Allah akan diumumkan pada jam 9.00 malam, 17 Disember 2012 23 Disember 2012
  • Hanya SATU foto yang akan dipertandingkan
  • Foto yang dipertandingan mestilah bertemakan "Ceria", di dalam keadaan yang sopan dan menutup aurat (bagi yang Muslim)
  • Anda tidak semestinya menjadi subjek di dalam foto tersebut, tapi no cilok-cilok ye :)
  • Anda juga perlu memuatnaik banner contest ini di dalam entri penyertaan anda, dan back-linkkan kembali ke entri ini
  • Tinggalkan link entri penyertaan anda DI SINI
  • Penyertaan yang menggunakan blog contest, sila sertakan sekali link blog peribadi anda (jika ada)
  • Saya berhak untuk meminda syarat-syarat ini jika difikirkan perlu
  • Anda boleh tinggalkan sebarang pertanyaan pada entri ini
Hadiah-hadiahnya pula ialah :

Tempat pertama : Bahan bacaan bernilai RM50
Tempat kedua : Bahan bacaan bernilai RM30
Tempat ketiga : Bahan bacaan bernilai RM20

Ok, itu sahaja. Selamat mencuba! TQ in advanve... :)
Share on Google Plus

54 comments:

tunz said...

wah..best hadiahnye...nak join jugak nanti..

@tunz

jemputlah join ye... tq :)

wah..insyaallah saya join. nak cari gambo nih!

@gadisBunga™

jemput ye :) Tq...

Nur-nba said...

Menarik pertandingan ni.. InsyaAllah ada kelapangan akak pun nak turut serta.

aDisH.sHidA said...

insyaAllah shida join...guna gambar 2 thun lepas pun boleh kan

@Nur-nba

jemput ye kak... tq :)

@aDisH.sHidA

gambar masa baby pun leh shida... hehehe... join tau... tq :)

wahhhhh.. kena selongkar gambar ni, takut tak sempat ajer..

@Seri Kandi Tanah Jauhar

jemput join ye kak, in sya allah sempat lg...

Kakzakie said...

Dah singkat masa kakak tak tahulah ada peluang turutserta ke tidak..

@Kakzakie

tkpe, klu sempat blhla join... :)

mcm belum ada sambutan, maybe dilanjutkan tarikh tutupnya...

Sunah Sakura said...

salam...ehem..macam best je...boleh la ajak geng mini gath join..

@Sunah Sakura

w'salam... jemputlah join... sy dh promote kt situ...

Nur NBA said...

Kak Nur dah pun buat entri.. Dalam entri tu ada 2 gambar.. Boleh tak hantar 2 gambar? TQ

Nur NBA said...

Maaf ye Areef akak tak perasan syarat tu.. Rupa2nya satu gambar je.. Anyway, akak dah edit balik.. TQ

Mas Zull said...

assalamualaikum areef ....mama dah join contest ni yer n dah tag kat kekawan join skali...:)

^^eKaTiKaH^^ said...

tompang tanye, gambar yg kite edit boleh tak? contohnye 2 gmbr digabungkan 1. boleh?

Fendy said...

dah join...wow! best contest mcm ni..

@Nur NBA

maaf, lambat reply... ye utk satu je... :)

@Mas Zull

w'salam... tq sudi join n tag kwn2... good luck :)

This comment has been removed by the author.

@^^eKaTiKaH^^

nak edit gambar boleh, tp klu nak gabungkan gambar sy tak galakkan... lbh prefer satu gambar supaya lbh fokus...

@Fendy

tq sudi join... hrp contest ni memang menariklah...

Kelana Cinta said...
This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by the author.
Nur-nba said...

Tq Areef.. Tak sangka akak peserta pertama. Mudah2an ada rezeki..Itu gambar anak saudara akak.. :)

Qaseh Nur said...
This comment has been removed by a blog administrator.
wh4t3v3r said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kakcik Nur said...

Sangat menarik pertandingan ini.

Hmmmm... Nanti kakcik tengok, kakcik ada tak gambar yang menceriakan. :)

Remy hazza said...

nak join jugak......he3
masih ada masa lagi...

Isma said...

dah join!! *happy*

shasha yacob said...

nangti say nak join. tapi guna blog contest :D nanti saya bagi seklai blog persoanl ihi :)

Salam,

kepada yg submit link penyertaan di entri ini saya telah delete n saya dah submitkan di entri yg sepatutnya... harap maklum...

@Nur-nba

mudah-mudahan ada rezeki :)

@Kakcik Nur

tq sudi singgah blog sy... jemputlah join ye :)

@Remy hazza

sila3x :)

@Isma

tq :)

@shasha yacob

tkpe, boleh je :)

Lia said...

best ni kalau join,, hehe :)

akubiomed said...

Saya sudah sertai. Harap dapat terima penyertaan saya ini.

nHar said...

assalam..sy join..hehehe :)

@Lia

in sya Allah best :) jemputlah join...

@akubiomed

tq sudi join... good luck :)

@nHar

w'salam... tq sudi join, good luck :)

insyaAllah nak join... byk koleksi gambar anak2 ni ;)

alah..dah nak ttup dah..
bleh lanjutkan lg tak..
huhu..

@Ummi HaniE Annisa

jemput join ye... sempat lg ni...

@musang berjanggut

sempat lg ni... ada 2 hari lg... tkleh nak lanjutkan sbb dh lanjutkan sekali... jemput ye :)

Eedi Aziz said...

wah baguss contest ni...memg manarik n tertarik...bleh join kan?...hihi...pepun salam blogger...jemputla ke entri "pengemis cinta"....

Eedi Aziz said...

alahai kantoi...dah tamat tempoh....rugi btol..

@Eedi Aziz

tq sudi singgah sini... tkpe, in syaa allah lain kali ada rezeki leh join...

Eedi Aziz said...

terima kasih kembali bro....next time gerenti join....

@Eedi Aziz

in syaa allah, tq :)