Aiskrim Tau Fu Fa & Mee Siput


Tau fu fa ni beli kat Pasar Tani
Then, simpan dalam fridge bahagian sejuk beku
Jadilah aiskrim tau fu fa, hehehe...


Yang ni pulak mee siput
Orang lain tak taulah panggil nama apa
Ni saya beli kat Pekan Air Hitam masa jalan-jalan last week tu
Nak makan kena goreng dulu
Sedap di makan bersama sambal kicap, sambal tumis or sos cili
Kalau saya kat sekolah dulu
Tuang sambal tumis dalam mee siput yang dah siap dibungkus dalam plastik
Pastuh hancurkan dan goncang kasi rata sebelum makan, hehehe...
Aik, macam iklan Mamee pulak :)
Tapi, yang kat atas ni mak saya yang gorengkan
Saya tukang makan je, hehehe...
Share on Google Plus

6 comments:

shafa said...

1st time tau psl mee siput...mknn org mn nih? Kl sambal kicap mst johor...kene try nih...

Yong Zahura said...

Ayoo, sedapnya mee siput.. Lama tak makan....

@shafa

ooo tak tau ek... dia lbh kurang mcm mee maggi tu, tp klu nak makan kena goreng mcm keropok... sy pun tk sure asal negeri mana mee ni... tp sy mmg org jhr... klu kat johor mmg suka cicah tulah, hehehe...

@Yong Zahura

sy pun lm gak... last jln2 kat ayer hitam beli ni...

sedapnyer.....kalu makan masa panas lagi sedap.......

@DuNia KeBaHaGiaaNKu.......

semestinya, hehehe...