Biaq Cheq Tayang Dulu Noo...


In sya Allah esok akan diumumkan result SPM Tahun 2011
Sebelum depa2 semua dok update result masing2
Sebelum media dok canang sapa best student of the year
Biaq cheq dok tayang result cheq dulu noo, jangan mare
Bukan nak menunjuk, cuma nak tayang jaa... :)

AlhamdulilLah, SPM kami dapat pangkat 1, 6 agregat
Last batch yang guna sistem pangkat dan agregat ni...
Cukup2 je dapat 6A1, so merasalah dapat 6 agregat tu
Actually, target melangkaui jangkauan
Tak tercapai akalmu bak kata Elyana, hehehe...
Tapi, saya penah cakap ngan memember
UPSR saya dapat 4A, PMR dapat 5A, SPM kenalah dapat 6A
Erm, memang makbullah tu :)

Tapi, result saya tu taklah cantik sangat
BI tu cukup2 makan je, almaklumlah banyak makan belacan kan
Math pulak alhamdulillah dapat C4
Kalau nak tau, saya tak penah lulus pun
Lulus sekali je masa trial SPM kali ke-2, huhuhu
Tulah, agaknya sebab penah ponteng kelas Math...
Lepas tu boleh pulak terkantoi jumpa cikgu Math tu kat tangga
Ingat dia dah keluar kelas, rupanya belum lagi, hehehe...
Dok habaq kat die yang saya sakit perut, sebab tu tak masuk kelas, huhuhu
Cikgu tu sekarang ni dah pun naik pangkat ke JPN Johor, tahniah cikgu!
Prinsip Akaun tu pulak ada kisah di sebaliknya
Boleh klik di sini untuk mengambil iktibar dan pengajaran :)

Lepas abis sekolah, saya keja di kilang perabot
So, bila result SPM diumumkan
Masing2 dok tanya result saya
Yang saya tak boleh lupa 
Driver van kilang tu boleh tak percaya result yang saya dapat
Sebab, dia ingat saya keja kat situ 
Sebab saya tak boleh pi dalam pelajaran...
AlhamdulilLah, lama gak saya keja kat situ
Seminggu sebelum masuk U baru berhenti keja

Anyway, pesan saya...
Kejayaan kita dalam pelajaran
Bukan penentu kita juga akan berjaya dalam hidup ini
Yang penting, jangan mudah berputus asa
Terus berusaha dan bertawakkal kepadanya
In sya Allah, berjaya di dunia dan di akhirat
Good luck for all SPM'11 candidates
Wish all of u bittaufiq wannajaah, amiin...

p/s - Alah dapat 6A pun nak tayang kan?
Budak2 sekarang ni 10A pun berlambak dah, huhuhu...
Tu, tandanya budak2 sekarang ni makin pandai2
Tapi, adakah akhlak mereka juga setanding 
Dengan result yang mereka perolehi?
Sila jawab! Sila jawab!
Takut cheq nak jawab, huhuhu...

8 comments:

Hilang Pening Kepala Den...



AlhamdulilLah... :)
Hilang pening kepala den, hehehe...
Boleh klik di sini untuk sebahagian daripada hasil kajian ni yer...

0 comments:

Bunga Epal



@ Taman Agro Teknologi
Stesen MARDI, Cameron Highlands

10 comments:

Di Laman Bondaku..











Sesekali bosan-bosan tak tahu nak buat apa
Hangkut kamera dok snap-snap gambar bunga kat laman bondaku ni
Rasa tenang je... :)

8 comments:

AlhamdulilLah, Pokcik Menang Lagi!

AlhamdulilLah, pokcik menang lagi!
Anjuran abang Eq
TQ abang Eq for choosing me as one of the winners... :)


Kasi enterframe sikit nama orang yang bermurah hati ni...
Bukan bodek ek, hehehe...


Wah, wah, wah... :)


Taraaa...
Jangan jeles naa, hehehe


Macam barang hantaran plak kan :)
Suka, suka, suka....
Tapi, tali pinggang tu
Kena dok amik produk kelangsingan Dr. Rozmey baru leh pakai
Almaklumlah, kita ni pesen dut, dut, dut
Hahaha...
Anyway, tqvm ya abang Eq!

12 comments:

Puding Trifle



Hari ni dok cuba buat pudding trifle ni
Erm, rupanya tak semenggah manalah
Tapi, rasanya alhamdulilLah nyaman je tekak, hehehe...
Resepinya di sini ya ibuk-ibuk, bapak-bapak :)

AlhamdulilLah, sejak dok blogging ni
Banyak resepi yang dah dok cuba
Ada yang cuba sekali dah jadi
Ada yang cuba sekali fail, terus malas nak buat lagi
Ada yang kekadang jadi kekadang tak...
Ada yang jadi berkali-kali, cewah!!!
Tapi, jangan sesekali menganggap saya pandai masak yer
Selalunya kalau nak cuba sesuatu resepi tu, saya akan cari yang paling mudah
Yang guna sukatan cawan dan sudu
Kalau yang guna sukatan metrik and guna bahan yang jarang ada kat rumah
Memang saya tak trylah resepi tu, huhuhu...
Lagipun bukan nak jadi master chef pun kan, hehehe...

0 comments: