Kueh Cheqqq

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera.

Nak share satu resepi ni. Quiche. Nama asal resepi ni 'kueh cheqqq' kot, hihihi... Resepi asal boleh rujuk di sini. Actually, nak buat quiche ni kena guna muffin pan. So, saya dengan gigihnya pi lah beli muffin pan tu. Bila nak buat, baru perasan muffin pan tu tak muat nak masuk dalam oven hihihi... So, datanglah idea nak buat quiche ni guna loyang bentuk bunga untuk buat kuih bakar tu. Maka, terhasillah jumbo quiche sesuailah dengan saiz orang yang membuatnya kan kihkih... Selamat mencuba!

Share on Google Plus

0 comments: