Resepi Ikan Keli Masak Tempoyak


Bahan-bahan:
  1. 4 ekor ikan keli
  2. 400ml air
  3. 4 sudu makan tempoyak
  4. 3 biji cili merah
  5. 2cm kunyit hidup
  6. 1 batang bunga kantan (dibelah)
  7. 1 helai daun kunyit
  8. Garam dan gula secukup rasa

Cara Memasak:
  1. Tumbuk cili merah, kunyit, garam dan gula hingga lumat.
  2. Masukkan bahan yang ditumbuk, ikan keli, air, bunga kantan, daun kunyit dan tempoyak di dalam periuk.
  3. Masak dengan api yang perlahan. Apabila masak tambah garam dan gula jika perlu.

Resepi Ikan Keli Masak Tempoyak Resepi Ikan Keli  Masak Tempoyak Reviewed by Admin on March 31, 2023 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.