Resepi Biskut Teddy Bear


Bahan bahan :
  1. 300 gm butter.
  2. 20 gm lemak sayuran (shortening).
  3. 180 gm gula icing.
  4. 30 gm serbuk koko.
  5. 200 gm tepung.
  6. 200 gm tepung jagung.
  7. 40 gm nestum.

Cara penyediaan :
  1. Satukan butter,lemak sayuran dan gula icing.
  2. Putar hingga lembut dan sebati.
  3. Masukkan tepung,tepung jagung,koko dan nestum.
  4. Uli adunan sebati.
  5. Canai adunan.
  6. Terap adunan dengan acuan teddy bear dan susun atas dulang pembakar.
  7. Buatkan mata dan hiaskan dengan bentuk love dari gula(ada jual di kedai kek).
  8. Bakar dalam ketuhar pada suhu 150C selama 30 minit.
Resepi Biskut Teddy Bear Resepi Biskut Teddy Bear Reviewed by Admin on March 29, 2023 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.