Resepi Biskut Coklat Swiss Roll


Bahan-bahan

Bahan A :
  1. 125 butter.
  2. 50 gula aising (diayak).
  3. 1 biji kuning telur.
  4. 1 sudu teh sirap chocolate Hersheys.

Bahan B :
  1. 50 gm badam kisar.
  2. 50gm coklat urai.
  3. 25 gm tepung potato starch.
  4. 25 gm tepung jagung.
  5. 10 gm susu tepung.
  6. 120 gm tepung gandum.

Bahan C :
  1. (hiasan)Chocolate chips.

Cara penyediaan :
  1. Gaul bahan A dan bahan B hingga sebati.
  2. Masukkan Adunan dalam piping beg yang mempunyai tips bintang.
  3. Picit satu bulatan kecil.
  4. Hias dengan 2 biji chocolate chips.
  5. Bakar pada suhu 160 darjah celcius selama 20 hingga 25 minit.
Resepi Biskut Coklat Swiss Roll Resepi Biskut Coklat Swiss Roll Reviewed by Admin on March 29, 2023 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.