Resepi Biskut Candy Pop


Bahan bahan :
  1. 900 gr Planta.
  2. 500 gr Tepung gandum.
  3. 480 gr Tepung jagung.
  4. 230 gr Gula halus.
  5. 15 gr Esen vanilla.

Topping :
  1. Kepingan coklat.
  2. Taburan bintang warna warni.sukatan ikut suka,gunakan bahan bahan yang selamat di makan.

Cara penyediaan :
  1. Kacau planta bersam gula halus hingga putih dan kembang.
  2. Masukkan tepung gandun dan jagung.
  3. Kacau sebati.
  4. Salauti loyang dengan planta dan alas dengan kertas kek yang juga disaluti planta.
  5. Masukkan adunan dalam piping bag dengan muncung berbentuk bunga mawar atau bintang.
  6. Paipkan atas loyang dan masukkan ke dalam ketuhar bersuhu 175 -180'C selama 25 minit.
  7. Dinginkan.

Topping :
  1. Cairkan coklat dalam mangkuk berisi air panas.
  2. Celupkan biskut ke dalam cairan coklat sehingga melitupi setengah biskut.
  3. Hiaskan dengan taburan bintang pada bahagian bercelup coklat.
  4. Siap dihidangkan.
Resepi Biskut Candy Pop Resepi Biskut Candy Pop Reviewed by Admin on March 29, 2023 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.