Bahan bahan :
- 900 gr Planta.
- 500 gr Tepung gandum.
- 480 gr Tepung jagung.
- 230 gr Gula halus.
- 15 gr Esen vanilla.
Topping :
- Kepingan coklat.
- Taburan bintang warna warni.sukatan ikut suka,gunakan bahan bahan yang selamat di makan.
Cara penyediaan :
- Kacau planta bersam gula halus hingga putih dan kembang.
- Masukkan tepung gandun dan jagung.
- Kacau sebati.
- Salauti loyang dengan planta dan alas dengan kertas kek yang juga disaluti planta.
- Masukkan adunan dalam piping bag dengan muncung berbentuk bunga mawar atau bintang.
- Paipkan atas loyang dan masukkan ke dalam ketuhar bersuhu 175 -180'C selama 25 minit.
- Dinginkan.
Topping :
- Cairkan coklat dalam mangkuk berisi air panas.
- Celupkan biskut ke dalam cairan coklat sehingga melitupi setengah biskut.
- Hiaskan dengan taburan bintang pada bahagian bercelup coklat.
- Siap dihidangkan.
Resepi Biskut Candy Pop
Reviewed by Admin
on
March 29, 2023
Rating:

No comments: