Bahan-bahan :
- 125 gm mentega.
- 3/4 cwn gula aising.
- 3 sudu besar susu pekat.
- 1/2 cwn keju.
- Sedikit esen vanilla.
- 4 sudu besar tepung jagung.
- 3 sudu besar tepung kastard.
- 2 1/2 cwn tepung gandum.
- Ceri Hijau.
- Sedikit pewarna merah & hijau.
Cara penyediaan :
- Putar mentega,gula,susu pekat,keju dan esen vanilla hingga sebati.
- Masukkan tepung jagung & tepung kastard.
- Bahagikan kepada 2 warna,titiskan warna merah & hijau.
- Kemudian masukkan tepung gandum dan uli hingga doh lembut.
- Masukkan dalam acuan semperit.
- Untuk bawah gunakan acuan nombor 7 dan atasnya pula acuan nombor 13.
- Tekan doh hijau bawah terlebih dahulu.
- Kemudian tekan doh merah di atasnya.
- Atas doh tu boleh la letak coklat cip / ceri sebagai hiasan.
- Bila dah siap bakar pada suhu 160c selama 20 minit.
Resepi Biskut Dahlia Keju Dua Lapis
Reviewed by Admin
on
March 31, 2023
Rating:

No comments: