Resepi Biskut Dahlia Keju Dua Lapis


Bahan-bahan :
  1. 125 gm mentega.
  2. 3/4 cwn gula aising.
  3. 3 sudu besar susu pekat.
  4. 1/2 cwn keju.
  5. Sedikit esen vanilla.
  6. 4 sudu besar tepung jagung.
  7. 3 sudu besar tepung kastard.
  8. 2 1/2 cwn tepung gandum.
  9. Ceri Hijau.
  10. Sedikit pewarna merah & hijau.

Cara penyediaan :
  1. Putar mentega,gula,susu pekat,keju dan esen vanilla hingga sebati.
  2. Masukkan tepung jagung & tepung kastard.
  3. Bahagikan kepada 2 warna,titiskan warna merah & hijau.
  4. Kemudian masukkan tepung gandum dan uli hingga doh lembut.
  5. Masukkan dalam acuan semperit.
  6. Untuk bawah gunakan acuan nombor 7 dan atasnya pula acuan nombor 13.
  7. Tekan doh hijau bawah terlebih dahulu.
  8. Kemudian tekan doh merah di atasnya.
  9. Atas doh tu boleh la letak coklat cip / ceri sebagai hiasan.
  10. Bila dah siap bakar pada suhu 160c selama 20 minit.
Resepi Biskut Dahlia Keju Dua Lapis Resepi Biskut Dahlia Keju Dua Lapis Reviewed by Admin on March 31, 2023 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.